FAQ

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Hur vet jag när det är dags att byta ut mitt avlopp?

Svar: Idag så besiktigas avloppen runt om i Sverige av era kommuner. Om ditt avlopp har några år på nacken är det mycket troligt att det inte uppfyller de krav som idag ställs och bör bytas ut. Om du tänker bygga nytt är det självklart att en avloppslösning måste installeras. Kontakta ditt miljökontor på din kommun och fråga om råd. Du kan också fråga våra auktoriserade återförsäljare/entreprenörer.

Hur vet jag vilken typ av avlopp jag bör välja? Vad ska jag tänka på?

Svar: Kraven ställs av din kommun. Det finns normal skyddsnivå och hög skyddsnivå. Om du ska klara kraven på hög skyddsnivå bör du välja ett Graf minireningsverk eller ett separerat avlopp där wc-vatten går till sluten tank och gråvatten (BDT) går till en Argo BDT tank med inbyggd markbädd. Hitta en återförsäljare/entreprenör i din närhet som hjälper dig hela vägen.

Jag har utedass/mulltoa/förbränningstoalett, måste jag ändå rena avloppsvattnet?

Svar: Ja, även ditt bad, disk och tvättvatten måste renas. I detta fall är en Argo BDT att rekommendera.

Vilken produkt passar bäst för ett fritidshus där vi bara är under sommaren?

Svar: Alla våra produkter fungerar bra för fritidshus. Om man dock ser rent ekonomiskt så är en Argo BDT med sluten tank för WC vatten den bästa lösningen.

Vilken lösning är bäst för att rena BDT?

Svar: Argo BDT är idag den enda certifierat testade lösningen för att rena bad, disk och tvättvatten.

Måste jag ansöka om tillstånd eller bygglov hos kommunen?

Svar: Ja Om du vill ha hjälp så ser vi till att en auktoriserad återförsäljare/entreprenör tar kontakt med dig för ett kostnadsfritt offertbesök.

Vad gör jag om kommunen säger nej till mitt förslag?

Svar: Alla våra produkter är certifierade och av högsta klass. Om du mot förmodan får ett avslag, så beror det på att de saknar uppgifter och vi bistår gärna er kommun med detta.

Vad kostar en komplett lösning för att rena mitt avloppsvatten?

Svar: Det är omöjligt att svara på utan att besöka er. Fyll i dina uppgifter så kommer en auktoriserad återförsäljare/entreprenör i din närhet att kontakta dig inom kort för ett kostnadsfritt offertbesök.

Var tillverkas era tankar?

Svar: Vi på Conclean har lång erfarenhet av avloppslösningar och har därför valt de bästa tillverkarna i Europa. Minireningsverk och regnvatten tankar tillverkas i Tyskland, Argo produkterna tillverkas i Polen och Pumpstationer, oljeavskiljare, fettavskiljare tillverkas i Estland.

Det finns ingen återförsäljare i mitt område, kan jag ändå ha era produkter?

Svar: Ja, självklart kan du det. Kontakta oss så kan vi guida dig vidare eller om du redan har en lokal entreprenör, så tar vi gärna kontakt med denna.

Jag har precis installerat ett minireningsverk från Conclean. Vad händer nu?

Svar: I priset så ingår en installationskontroll och driftgenomgång med våra servicetekniker. Viktigt är att entreprenörsintyget har blivit ifyllt och skickat till oss. Våra servicetekniker tar kontakt med dig för att boka tid. Conclean Serviceteam

Måste jag teckna serviceavtal för mitt reningsverk?

Svar: Vi anser det klokt att teckna serviceavtal med oss på Conclean och de flesta kommuner kräver också detta. Vi har mycket bra garantier kopplade till vårt serviceavtal vilket är en trygghet för dig.

Kan jag installera ett minireningsverk själv?

Svar: För att ta del av marknadens bästa garantier som vi utfärdar så krävs att en behörig entreprenör installerar våra minireningsverk.

Vad innebär ”efterpolering”?

Svar: En utsläppsplats som fördröjer och reducerar det renade vattnet från bakterier/smittämnen innan det rinner vidare till dike och/eller vattendrag.

Vad är driftkostanden för Argo kompakt markbädd?

Svar: Eftersom en Argo kompakt markbädd inte kräver någon el så är driftskostnaden bara den årliga slamtömningen som du redan betalar för idag. Om du vill reducera fosfor så kostar kemikalierna för fosforfällning 32:-/litern och det går åt ca 10L/person/år.

Krävs det el för att minireningsverket ska fungera?

Svar: Ja, men endast 1 fas och 10 amp säkring. För övrigt är elkostnaden ovanligt låg på våra minireningsverk.

Fungerar produkterna även när det är uppemot -30 grader kallt?

Svar: Ja

Kan ni leverera enskilt avlopp om man bor på en ö?

Svar: Ja. Dock fraktar vi enbart på farbara vägar, så ni får själva lösa båttransport om det krävs.

Hur många tappstationer kan man koppla till Garden Comfort?

Svar: Garden comfort levereras med Gardena-koppling i locket och en sattelitbrunn med 2 gardena kopplingar. Du kan välja till en tappstolpe eller dylikt. 2 anslutningar kan köras samtidigt. Se mer på sidan om Garden comfort

Kan man koppla in House Professional befintligt hus/system eller bara vid nybyggnation?

Svar: Man kan väl säga att det är mycket enklare att installera House Professional vid nybygge eftersom det krävs en del vvs-arbete i huset för att koppla regnvatten till rätt plats i huset.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du samtidigt att cookies används. Mer information